Masterchef Türkiye izleyicilerinin canı çekti: Danilo şeften İtalyan tiramisu tarifi


Tiramisu, evde hazırlanabilecek pratik İtalyan tatlıları arasında. Az malzeme ile kolayca yapılabilen tiramisu için Danilo Şef’in önerilerine göz atın. İşte tiramisu yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar ve ayrıntılı tarif…

Tiramisu Tarifi: Malzemeler ve Yapılışı

Kedi Dili için:

125 gr yumurta sarısı
90 gr şeker
190 gr yumurta beyazı
95 gr şeker
150 gr un
65 gr patates nişastası

Kreması için:

400 gr Mascarpone
150 gr krema
60 gr şeker

Yapılışı:

Sabayon Sosu için:

4 yumurta sarısı ve 45 gr şekeri çırpın.
Benmari usulü pişirin ve soğutun.

Kahvesi için:

2 shot espresso içine 15 gr şekeri ekleyin ve eritin.

Kedi Dili Hazırlığı:

Yumurta sarısı ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta beyazı ve şekeri çırpın.
Un ve patates nişastasını eleyerek karıştırın ve önceki karışımlarla birleştirin.
Kedi dilini 6 cm çapında kesin ve kahveyle ıslatın.

Tiramisu Katmanları:

Sıkma torbasıyla kedi dilinin üzerine krema sıkın, bu işlemi üç kez tekrarlayın.
Üzerine sabayon sosunu 2.5 cm kalınlığında dökün.
Kakao serpin ve servise hazır hale getirin.

Bu pratik tarifle MasterChef’te şeflerin bu kadar beğendiği tiramisuyu siz de evinizde deneyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir